Fev 1










squid sashimi  and ojyako fishes  with grounded daikon radish 
sashimi de lulas e  peixinhos ojyako com nabo daikon ralado












sashimi, specialty of Japanese cuisine, fresh fish served raw. The fish, which must be utterly fresh, is sliced paper thin or alternately one-quarter to one-half inch (0.75–1.5 centimeters) thick, cubed, or cut in strips, according to the nature of the fish. The sashimi is accompanied by wasabi (green horseradish paste) and soysauce . Sashimi is always part of a formal Japanese meal, served early while the palate is still clear in order for its nuances to be appreciated.
The most popular fish used are ocean fish: tuna, yellow-tail,mackerel, sea bream and flounder . Freshwater fish such as perch  and carp  are also eaten raw, as are shrimps, clams, lobster, and abalone. Sake is traditionally drunk with sashimi.

sashimi, especialidade da culinária japonesa é basicamente peixe fresco servido cru. O peixe, que deve ser especialmente fresco, é cortado como papel fino ou cerca de 0.75 a 1.5 centímetros de espessura. Pode tambem ser servido em cubos, ou cortado em tiras, de acordo com a natureza do peixe. O sashimi é acompanhado de wasabi (conhecida como raiz-forte japonesa ou wasábia ) e molho de soja.  
Sashimi é quase sempre parte de uma refeição formal japonesa, servido primeiro, enquanto o palato está ainda claro para que as suas nuances possam  ser apreciadas.

Os peixe mais usados são peixes oceânicos: atum, solha amarela, cavala, pargo e linguado. Peixes de água doce como carpa e perca também são comidos crus, assim como camarões,
amêijoas, lagosta e abalone. Sakê é tradicionalmente bebido com sashimi.

No comments:

Post a Comment